پس از پایان پذیرهنویسی، ضروری است اساسنامه و اظهارنامه شرکت تنظیم گردد. در اساسنامه باید مواردی همچون نام شرکت قید شود.
این نوع شرکتها یکی از بزرگترین ساختارهای حقوقی در جمهوری اسلامی ایران هستند که عموماً برای پروژههای بزرگ اقتصادی مورد استفاده قرار میگیرند. در این ساختار حقوقی، سرمایه شرکت با عرضه عمومی سهام تأمین میشود و اشخاص مختلف میتوانند با خرید سهام در آن شریک شوند. این مطلب با جزئیات مراحل قانونی ثبت شرکت سهامی عام را بررسی میکند.
شرکتهای سهامی خاص، سرمایهگذاری محدود به موسسین، در مقابل، شرکت سهامی عام با پذیرهنویسی عمومی سرمایه خود را جمعآوری میکند.
پس از نهاییشدن بررسیها، شرکت سهامی عام شماره ثبت رسمی دریافت میکند. این گواهی نمایانگر ثبت نهایی شرکت در اداره ثبت است.
مرحله آغازین در تاسیس شرکت سهامی عام، تعیین اعضای هیئت مؤسس است. این هیئت باید متشکل از حداقل 5 نفر باشد که تمامی اعضا تعهد به خرید سهام داشته باشد.
به منظور http://bk.fkip.Untad.ac.id/question/راهنمای-تاسیس-شرکت-در-ایران-به-صورت-گام جمعآوری سرمایه مورد نیاز، شرکت باید پذیرهنویسی عمومی را راهاندازی کند. پذیرهنویسی عمومی به افراد حقیقی و حقوقی این امکان را ارائه میکند که با مشارکت در سهام، در شرکت شریک شوند. این گام به ثبت آگهی پذیرهنویسی در روزنامهها و رسانهها شروع میشود.
بعد از تکمیل فرایند پذیرهنویسی، این سرمایه باید به اداره ثبت شرکتها گزارش شود. در این گام ارائه مدارک به مرجع ثبت و دریافت گواهی سپردهگذاری میباشد.
تأسیس شرکت سهامی عام مراحل مختلف و قانونی دارد که برای مشارکتهای وسیع بهینه است. این مدل شرکتی راهکاری مناسب برای فعالیتهای اقتصادی بزرگ است.